Konfitált kacsacomb áfonyás-vörösboros chutney-val és sült paszternákkal

Hozzávalók

A kacsához

  • 2 - 3 ág friss kakukkfű

  • 1 - 2 ág friss rozmaring

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 csipet durva szemű tengeri só

  • 4 db kacsacomb

A konfitáláshoz

  • 1 ½ - 2 kg kacsazsír

  • 4 - 5 ág friss kakukkfű

  • 3 - 4 ág friss rozmaring

  • 1 db narancs héja nagyobb darabokban

2 ek borókabogyó

 

A sült paszternákhoz

  • 7 - 800 g paszternák megtisztítva

  • 2 - 3 ek kacsazsír a sütésből

  • frissen őrölt bors

  • 1 csokor friss petrezselyem (kisebb)

  • 1 csokor friss bazsalikom (kisebb)

 

Az áfonyás-vörösboros chutney-hoz

  • 2 ek olívaolaj

  • 2 fej salottahagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 - 2 cm-nyi friss gyömbér

  • 500 g fagyasztott áfonya

  • só, bors

  • 4 csipet fahéj

  • 4 tk barna cukor

  • 4 tk almaecet

  • 200 ml vörösbor

Elkészítés

A kacsacombhoz a felaprított zöld fűszereket és a megroppantott fokhagymát egy mozsárban lezúzzuk a sóval. Ezután alaposan beledörzsöljük a kacsába.  A konfitáláshoz felolvasztjuk a zsírt, és abba a tepsibe öntjük, amiben konfitálni fogjuk a kacsát. Belerakjuk a kacsacombokat, és megszórjuk a zöld fűszerekkel, a borókabogyóval és a narancshéjjal. Alufóliával letakarjuk, és 140 fokra előmelegített sütőben 3 óra alatt megsütjük. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Közben a paszternákot hasábokra vágjuk, és sós, lobogó vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, és a kacsacomb mellé rakjuk a tepsire. Összeforgatjuk egy kevés kacsazsírral, megborsozzuk. A tepsit 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a kacsacomb és a paszternák is aranybarna nem lesz (ugyanannyi idő kell mindkettőnek). 

Az áfonyachutney-hoz az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát. Ezután belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, és kicsit lepirítjuk. Beleöntjük az áfonyát, és ha rottyant egyet, egy villával szétnyomkodjuk kicsit.

 

Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fahéjat, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, majd a bort, és addig rotyogtatjuk, amíg az egész be nem sűrűsödik. Ha megsült a comb és a paszternák, kivesszük, és megszórjuk a paszternákot a felaprított zöld fűszerekkel. Tányérra szedünk belőle, rakunk mellé egy kacsacombot és az egészet befejezzük az áfonyaraguval.

Elérhetőségeink

Üzletünk: Lehel Csarnok, 2. emelet

Váci út 9-15, Budapest, 1134

Hétfő:   7.00 -15.00

Kedd - péntek:   7.00 - 17.00

Szombat:   7.00 - 15.00

Tel: 06205401251

Email: attilabaromfibolt@gmail.com

Információk

© 2020, Attila Baromfi.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now