Krémes parmezános csirkemell
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
50 g szeletelt bacon
-
300 g csirkemell
-
só, bors
-
3 gerezd fokhagyma
-
200 ml tejszín
-
50 g parmezán
-
1 mk oregánó
-
1 tk kakukkfű
Elkészítés
Egy serpenyőt közepesen felhevítünk, beleöntjük az olajat és rádobjuk a felkockázott bacont. Ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Az érmékre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a visszamaradt olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és ezt is félretesszük (ne szárítsátok ki, még visszajönnek a serpenyőbe később!).
Most a szeletekre vágott fokhagymán a sor, ezt is a serpenyőbe szórjuk, és addig pirítjuk, míg kis színt kezd kapni. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a zöld fűszereket. Mikor a sajt beleolvadt a mártásba, visszatesszük az elősütött hússzeleteket és a bacont is a serpenyőbe. Ha sűrűnek találjátok a mártást, kis víz is jöhet hozzá, de minél krémesebb a cucc, annál jobb! Pár perc együtt töltött közös rotyogás után már szervírozható is. Tészta, rizs vagy egy jó kis sütőben sült polenta passzol hozzá.