Krémes parmezános csirkemell

Hozzávalók

  • 3 ek olívaolaj

  • 50 g szeletelt bacon

  • 300 g csirkemell

  • só, bors

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 200 ml tejszín

  • 50 g parmezán

  • 1 mk oregánó

  • 1 tk kakukkfű

Elkészítés

Egy serpenyőt közepesen felhevítünk, beleöntjük az olajat és rádobjuk a felkockázott bacont. Ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Az érmékre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a visszamaradt olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és ezt is félretesszük (ne szárítsátok ki, még visszajönnek a serpenyőbe később!).

Most a szeletekre vágott fokhagymán a sor, ezt is a serpenyőbe szórjuk, és addig pirítjuk, míg kis színt kezd kapni. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a zöld fűszereket. Mikor a sajt beleolvadt a mártásba, visszatesszük az elősütött hússzeleteket és a bacont is a serpenyőbe. Ha sűrűnek találjátok a mártást, kis víz is jöhet hozzá, de minél krémesebb a cucc, annál jobb! Pár perc együtt töltött közös rotyogás után már szervírozható is. Tészta, rizs vagy egy jó kis sütőben sült polenta passzol hozzá.