Spenótos pulykatekercs tökmagos nudlival

Hozzávalók

A roládhoz

  • 450 g pulykamellfilé

  • 50 ml tejszín

  • 1 nagy marék spenót

  • 3 - 4 levél medvehagyma

  • 1 ek olívaolaj

  • 20 g vaj

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 ág friss rozmaring

  • só, bors


A nudlihoz

  • 1 marék tökmag

  • 500 g főtt krumpli

  • só, bors

  • 2 db tojássárgája

  • 6 ek liszt

  • 2 ek olívaolaj

  • 20 g vaj


A sajtszószhoz

  • 1 marék reszelt sajt

  • 1 tk keményítő

  • 250 ml tej

  • só, bors

Elkészítés

A tökmagot egy aprítógépben lezúzzuk. Majd egy forró száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A pulykamelleket szép szabályos szeletre fazonírozzuk és kicsit kilapítjuk. A leeső részeket aprítógépben lezúzzuk egy kis tejszínnel, sóval, borssal, spenóttal és a medvehagymával együtt. Az így készült práddal fogjuk megtölteni a pulykamellet.

 

A szeleteket egy folpackra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a közepére a prádot, a folpack segítségével szorosan felgöngyöljük, a végét jól megcsavarjuk és meg is csomózzuk, majd az egészet szorosan alufóliába csomagoljuk. Egy nagy fazék 80 fokos vízben, házi sous vide módszerrel, 30 perc alatt hőkezeljük a húst, hogy megtartsa a formáját.A nudlihoz a krumplit egészben, héjastól a mikróban 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, átnyomjuk egy krumplinyomóval, és összekeverjük a tojássárgájával és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk és egy lisztezett deszkán nudlikat formázunk belőle. Gyöngyöző sós vízbe dobjuk őket, ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd leszűrjük.

 

Forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a nudlikat, rádobunk egy kocka vajat, majd ha szépen ráolvadt, ki is szedjük és összeforgatjuk az aprított tökmaggal.Kiszedjük a roládot a vízből, kicsomagoljuk és egy serpenyőben az olajon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a megroppantott fokhagymát, a rozmaringot, és a fűszeres barnuló vajjal locsolgatjuk a húst pár percig. Ezután kivesszük és picit pihentetjük. A maradék vajat a nudlira locsoljuk.

 

A sajtmártáshoz lereszeljük a sajtot, összekeverjük a keményítővel, és ugyanabba  a serpenyőbe, amiben a nudlit csináltuk, beleöntjük a tejet, ha felforrt, beleszórjuk a keményítős sajtot és sűrű mártást főzünk belőle. Felszeleteljük a roládot. Tálalásnál egy tányér aljára szedünk a sajtmártásból, jöhet rá a tökmagos nudli és a felszeletelt rolád.

Elérhetőségeink

Üzletünk: Lehel Csarnok, 2. emelet

Váci út 9-15, Budapest, 1134

Hétfő:   7.00 -15.00

Kedd - péntek:   7.00 - 17.00

Szombat:   7.00 - 15.00

Tel: 06205401251

Email: attilabaromfibolt@gmail.com

Információk

© 2020, Attila Baromfi.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now