Spenótos pulykatekercs tökmagos nudlival
Hozzávalók
A roládhoz
-
450 g pulykamellfilé
-
50 ml tejszín
-
1 nagy marék spenót
-
3 - 4 levél medvehagyma
-
1 ek olívaolaj
-
20 g vaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ág friss rozmaring
-
só, bors
A nudlihoz
-
1 marék tökmag
-
500 g főtt krumpli
-
só, bors
-
2 db tojássárgája
-
6 ek liszt
-
2 ek olívaolaj
-
20 g vaj
A sajtszószhoz
-
1 marék reszelt sajt
-
1 tk keményítő
-
250 ml tej
-
só, bors
Elkészítés
A tökmagot egy aprítógépben lezúzzuk. Majd egy forró száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A pulykamelleket szép szabályos szeletre fazonírozzuk és kicsit kilapítjuk. A leeső részeket aprítógépben lezúzzuk egy kis tejszínnel, sóval, borssal, spenóttal és a medvehagymával együtt. Az így készült práddal fogjuk megtölteni a pulykamellet.
A szeleteket egy folpackra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a közepére a prádot, a folpack segítségével szorosan felgöngyöljük, a végét jól megcsavarjuk és meg is csomózzuk, majd az egészet szorosan alufóliába csomagoljuk. Egy nagy fazék 80 fokos vízben, házi sous vide módszerrel, 30 perc alatt hőkezeljük a húst, hogy megtartsa a formáját.A nudlihoz a krumplit egészben, héjastól a mikróban 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, átnyomjuk egy krumplinyomóval, és összekeverjük a tojássárgájával és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk és egy lisztezett deszkán nudlikat formázunk belőle. Gyöngyöző sós vízbe dobjuk őket, ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd leszűrjük.
Forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a nudlikat, rádobunk egy kocka vajat, majd ha szépen ráolvadt, ki is szedjük és összeforgatjuk az aprított tökmaggal.Kiszedjük a roládot a vízből, kicsomagoljuk és egy serpenyőben az olajon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a megroppantott fokhagymát, a rozmaringot, és a fűszeres barnuló vajjal locsolgatjuk a húst pár percig. Ezután kivesszük és picit pihentetjük. A maradék vajat a nudlira locsoljuk.
A sajtmártáshoz lereszeljük a sajtot, összekeverjük a keményítővel, és ugyanabba a serpenyőbe, amiben a nudlit csináltuk, beleöntjük a tejet, ha felforrt, beleszórjuk a keményítős sajtot és sűrű mártást főzünk belőle. Felszeleteljük a roládot. Tálalásnál egy tányér aljára szedünk a sajtmártásból, jöhet rá a tökmagos nudli és a felszeletelt rolád.