Tökéletes libacomb párolt lilakáposztával és pecsenyelével

Hozzávalók

A libacombhoz

  • 4 db libacomb

  • 2 fej vöröshagyma

  • 3 - 4 gerezd fokhagyma

  • 4 - 5 levél babérlevél

  • só, bors

  • kakukkfű

  • rozmaring

  • majoranna

  • 1 l víz

 

A párolt káposztához

  • 2 ek cukor

  • 2 - 3 ek olaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 fej lilakáposzta

  • só, bors

  • 1 tk őrölt kömény

  • 1 ek ecet

A pecsenyeléhez

  • 2 ek olaj

  • 2 db libanyak

  • 2 db libaszárny

  • 2 db sárgarépa

  • 1 db fehérrépa

  • 1 db kissebb zeller

  • ½ fej ½ fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 100 ml száraz vörösbor

  • só, bors

  • kakukkfű

  • ½ l víz

  • 1 tk étkezési zselatin

  • 50 g hideg vaj
     

Elkészítés

A vöröshagymát vastagabb szeletekre vágjuk és egy nagy tepsibe szórjuk a fokhagymával és a babérlevéllel együtt. A megtisztított libacombokat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és bőrös felükkel fölfelé a hagymaágyra helyezzük, ahol szintén megsózzuk és megborsozzuk. A combok mellé öntjük a vizet, lefedjük alufóliával és kb. 4 órára 150 fokos sütőbe tesszük. A párolt káposztához egy lábast felmelegítünk és a cukrot karamellizáljuk, öntünk hozzá kevés olajat, majd a vékonyra szeletelt vöröshagymát jól átforgatjuk rajta.

 

A szintén vékony szeletekre vágott káposztát is hozzáadjuk, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és pirítani kezdjük. Egy másik lábasban egy kevés olajat hevítünk és a libanyakat és -szárnyat jól körbepirítjuk majd félretesszük. Jöhet a feldarabolt sárgarépa, fehérrépa, zeller, vöröshagyma és a fokhagyma is, amiket szintén jól megpirítunk majd visszatesszük melléjük a libalakatrészeket.

 

Hozzáöntjük a vörösbort és a vizet. Kis párolás után kivesszük a csontokat és egy másik lábasba átszűrjük a pecsenyelevet, amit még egyszer borsozunk és keverünk hozzá egy kevés vizet és étkezési zselatint, amivel még forralunk rajta egyet. Majd jöhet pár kocka hideg vaj, amivel együtt addig rázogatjuk a lábast, amíg el nem olvad.

 

Nincs más hátra, mint, hogy a káposztába tegyünk egy kis ecetet, borsozzuk és mégnézzük, hogy állnak a libacombok. A combokat kiszedjük a kisült zsírjából és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és magas hőmérsékleten pirítunk rajtuk még egyet. Tálalásnál alulra mehet a burgonyapüré, rá a ropogósra sült omlós libacomb egy adag pároltkáposztával és végül a pecsenyelé.

Elérhetőségeink

Üzletünk: Lehel Csarnok, 2. emelet

Váci út 9-15, Budapest, 1134

Hétfő:   7.00 -15.00

Kedd - péntek:   7.00 - 17.00

Szombat:   7.00 - 15.00

Tel: 06205401251

Email: attilabaromfibolt@gmail.com

Információk

© 2020, Attila Baromfi.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now